MEDIA

Als Film- en Televisiewetenschapper ben ik al sinds mijn studietijd bezig met verschillende media. Het mooie is: ze helpen om verhalen te vertellen. Verhalen die dankzij (nieuwe) media nog meer impact kunnen hebben op jong en oud.

Na 8 jaar voor de VPRO te hebben gewerkt, maak ik momenteel verhalen voor de museumsector. Een greep uit alle mooie verhalen vind je hier: achter de camera, crossmediale projecten, oh en ook voor de camera... veel kijkplezier! 

minidocumentaires

Een verzwegen geschiedenis in Limburg

(2019)

Videoreportage over een belangrijk, maar voor velen onbekend verhaal over kinderen van zwarte bevrijders. Gemaakt voor het jaarlijkse  Museumcongres van de Museumvereniging. 

Hoe Outsider Art samenbrengt (2017)

Videoreportage voor het jaarlijkse  Museumcongres van de Museumvereniging. Een mooi voorbeeld van een bijzonder samenwerkingsverband met maatschappelijke relevantie.

Behind the scenes: 'Munya in mij' (2013)

'Munya in mij' gemaakt door Mascha Halberstad gaat over de zware Munya van tien. De film won prijzen in binnen- en buitenland. En ik mocht de backstagevideo maken. 

Plaats van Herinnering - Harmelen (2007)

Film uit reeks 'Plaats van Herinnering' VPRO /Geschiedenis. Na onderzoek in de archieven en tips van mijn oma ontstond dit historisch minidocument. 

crossmediaal

nieuwe media projecten

Made in Europe (2017) 

Deze bijzondere documentaireserie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Pieter Steinz werd vanaf februari 2017 wekelijks uitgezonden op NPO 2. Aan de hand van de meest uiteenlopende culturele iconen, van Beethoven tot Pussy Riot, van James Joyce tot de minirok, en van Dracula tot Lego, ontrafelt schrijver Dimitri Verhulst de Europese identiteit en ik mocht research en online redactie doen. 

www.vpro.nl/madeineurope

Poesjes (2016)

Poesjes is een 'real life' VPRO-serie over de avonturen van een ‘poezenfamilie’, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9. Tijdens de vroege zondagochtend op TV en de rest van de week online, dankzij een crossmediale campagne die vele kattenfans nog steeds kan bekoren (prrrrrt!). 

www.vpro.nl/poesjes

Zapp Echt Gebeurd (2011)

In 2011 heb ik Zapp Echt Gebeurd opgericht: een digitaal platform voor jeugddocumentaires. De VPRO kende al een lange documentairetraditie, maar ook andere pubieke omroepen produceerden steeds vaker korte documentaires voor kinderen. Hoe mooi zou het zijn als al die omroepen samenwerken op één plek? Nog steeds is dit de plek voor échte verhalen voor jong & oud: www.zapp.nl/echtgebeurd 

voor de camera

presentatieskills

Villatips  (2014-2016)

Voor de VPRO deed ik twee seizoenen selectie en presentatie van 'villatips': kijktips  voor in het weekend. Dat deed ik als zogenaamde smaakmaker voor vpro.nl toen ik online redactie deed voor de VPRO-jeugdprogramma's. Hoe ik dat deed zonder autocue is me soms nog een raadsel ;-) 

Uit de mode  (2011)

Voor het digitale themakanaal Geschiedenis 24 interviewde ik modedeskundige José Teunissen. 

Wie waren de belangrijkste ontwerpers in de afgelopen vijftig jaar? In het programma 'Uit de mode' blikken we terug op deze hoofdrolspelers vanuit de Fashion Masters in Arnhem (Artez). Aan de hand van fragmenten wordt duidelijk dat het cliché dat Nederland en mode niet samengaan steeds minder waar wordt.

Lamboles  (2007)

In de zomer van 2007 maakte het programma "4 in het land" een reportage over lesrijden in een Lamborghini Diablo VT. Ik liep op dat moment stage bij het RTL-nieuwsprogramma en had zo m'n allereerste autorijles in deze snelle en peperdure sportwagen.