Curriculum Vitae

in het kort

Melanie (1985). Film- en Televisiewetenschapper, programmamaker, projectleider en yogadocent. Anno 2017 wordt mijn liefde voor kunst, cultuur en media beantwoord bij de Museumvereniging/Stichting Museumkaart in Amsterdam.

Daarvoor werkte ik 8 jaar lang voor de VPRO als redacteur en conceptontwikkelaar voor platforms als vpro.nl, vpro.nl/madeineurope, vpro.nl/jeugd en zapp.nl/echtgebeurd een omroepbreed jeugddocumentaireplatform dat ik heb opgericht..

 

Houd me verder graag bezig met yoga, filosofie, festivals en de combinatie daartussen. 

werkervaring
Programmamaker en projectleider - Museumvereniging

​2017 - heden 

In deze snel veranderende samenleving vertellen musea verhalen die niet vergeten mogen worden. Voor de musea die lid zijn van de Museumvereniging (400+) én voor het publiek dat in musea geïnteresseerd is (waaronder 1,4 miljoen Museumkaarthouders) ontwikkel en leid ik programma's die via diverse media en podia worden aangeboden.

 

 

Yogadocent

​2014 - heden​ 

Docent Hatha yoga bij  Thuskomme en invaldocent. 


 

Gastdocent bij: 

​2005 - 2020​ 

- Media, Marketing & Evenementen, De Rooi Pannen Noord-Brabant (2020)

- Media, Informatie en Communicatie, Hogeschool van Amsterdam (2016)

- Algemene Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht (2005)

Winnaar van de Cultuurstudiesprijs 2005 ivm cursusvoorstel 'Identiteitsconsrructie en intermedialiteit' voor de cursus 'Cultuur, media en leefstijlen'.


 
Redacteur en audiovisueel conceptontwikkelaar - VPRO

​2012 - 2017

Ontwikkeling, research en allround redactie voor het crossmediale vpro.nl en vpro.nl/jeugd, online marketing, contentstrategie, social media, medecurator van vpro-applicatie ‘Koos’, presentatie van videotips als ‘smaakmaker’ voor
vpro.nl.

Coördinator en researcher - VPRO

​2009 - 2017

Ontwikkeling en coördinatie van het omroepbrede platform voor jeugddocumentaires: zapp.nl/echtgebeurd en research/redactie voor GeschiedenisTV en HollandDoc. Allround (web)redactie, formatontwikkeling, interviews, stagebegeleiding, organiseren van workshops, social media, werving en begeleiding Junior Reporters, samenwerking met filmhuizen, festivals en mediapartners (Cinekid/IDFA/Schooltv).


 

Workshopleider, gids en documentalist

​2008 - 2014

Evenementenbegeleiding, het geven van workshops (film) en rondleidingen. En documentatie van televisieprogramma’s voor de catalogus van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. 

  • LinkedIn Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Social Icon

Enthousiast,

strategisch,

sociaal,
accuraat,

gedreven, nieuwsgierig

en creatief

specialismen

Projectleiding, programmaontwikkeling, programmering, strategie, projectmanagement, research, (web)redactie, online marketing, verslaggeving, musea, media, televisie, (gast)lezingen, educatie, (jeugd)documentaire, communicatie, gezondheid, geschiedenis, filosofie, kunst, yoga.

talen

Nederlands (moedertaal), Engels (goed),
Duits (redelijk),
Frans (basis).

opleidingen
Master of arts: Film- en televisiewetenschap

​2006 - 2008

Universiteit Utrecht

Bachelor of arts: Theater-, film- en televisiewetenschap

​2006 - 2008

Universiteit Utrecht

Yoga Teacher Training (TTC)

​2014

Yoga Vidya Gurukul University, Nashik (India)

meer info?